Trygg gjennomføring av Oslo Design Fair i august
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Vi ser frem til Oslo Design Fair i august og vet at de fleste utstillere planlegger å komme som vanlig. Norges Varemesse, som eier Oslo Design Fair, samarbeider med myndighetene for å tilrettelegge for en trygg handelsplass for alle utstillere og innkjøpere. 

Norges Varemesse vil samarbeide godt med myndighetene om ulike aktuelle tiltak for å gjennomføre et trygt Oslo Design Fair. Vi ønsker å være med på begge dugnadene; den som handler om helse og den som handler om å redde arbeidsplasser, sier Liv Kindem, Kommersiell Direktør i Norges Varemesse. 

Samarbeid om helse og sikkerhet

Norges Varemesse er i dialog med kommuneoverlege og politi for å sikre at regelverk som omhandler smitte blir fulgt til punkt og prikke. Det er allerede klart at høstens messe vil bli iverksatt med en rekke tiltak for å sikre en trygg gjennomføring, blant annet uten faglig program.

Norges Varemesse har vært en partner for samfunnsutvikling og handel i hundre år.  Ingenting er viktigere enn liv og helse. Vi ønsker å være helt tydelige på at det kun er aktuelt å gjennomføre Oslo Design Fair så lenge vi har myndighetene med på laget. Signalene vi har mottatt så langt er positive, sier Kindem.

Norges Varemesse utelukker ikke at det blir iverksatt ytterligere praktiske grep for å kunne imøtekomme myndighetenes krav. Utstillere vil bli orientert om dette underveis.

Tidenes viktigste Oslo Design Fair

Høstens Oslo Design Fair blir kanskje tidenes viktigste. Små og store butikker over hele landet er avhengig av en god høstsesong og julesalg for å kunne redde lokale arbeidsplasser. En undersøkelse nylig gjennomført viste at over 80 prosent av de besøkende planlegger å delta på årets Oslo Design Fair. 

– Oslo Design Fair er design- og interiørbransjens viktigste møteplass og har i 36 år bidratt til økt handel mellom produsenter, innkjøpere og butikker. Høstens arrangement blir kanskje tidenes viktigste fordi denne handelsplassen nå kan redde arbeidsplasser i hele landet, sier Kindem.

Ingen økonomisk risiko for utstillere

Det er helt risikofritt for utstillerne å melde seg på årets Oslo Design Fair. Om situasjonen skulle endre seg, ved at vi selv eller myndighetene likevel ikke mener det blir riktig å gjennomføre arrangementet, vil Norges Varemesse tilbakebetale standardavgiften. Frem til 19. juni medfører en påmelding uansett ingen økonomiske forpliktelser.

Vi forstår at mange utstillere opplever stor økonomisk usikkerhet. Derfor vil Norges Varemesse bidra til å avlaste risiko. Utstillerne og publikum skal oppleve trygghet for at de har en pålitelig partner Norges Varemesse, sier Kindem.

Det er fortsatt lenge til august

Oslo Design Fair går som kjent av stabelen 26-28. august. For at arrangementet skal kunne gjennomføres legger vi til grunn at myndighetene viderefører gjenåpningen av normale samfunnsfunksjoner som planlagt. Å arrangere messe mot slutten av august er noe helt annet enn å skulle gjennomføre et tilsvarende arrangement i dag.  Dette gjelder ikke minst for utenlandske utstillere og gjester, som vi håper det vil være mulig å ønske velkommen til Norge mot slutten av august.

Det er fortsatt lenge til august. Foran oss har vi nær fire måneder til å planlegge og ta nødvendige forholdsregler. Regjeringen er tydelige på at samfunnet skal gjenåpnes gradvis og vi planlegger for at det også vil inkludere Oslo Design Fair, sier Kindem.

For ytterligere spørsmål eller kommentarer:

Liv Kindem, Kommersiell Direktør Norges Varemesse
Tlf. 977 66 000
Epost: [email protected]