Trendy te på Oslo Design Fair
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Teministeriet har vokst fra å være en lokal tebutikk til å produsere og distribuere te til hele Skandinavia fra en fabrikk i Malmø.

Vi har tatt en prat med Ole Johnsen som er en av grunnleggerne.
Da ekteparet Ole Johnsen og Kathryn Brown flyttet til Malmø for fem år siden visste de ikke helt hva de skulle holde på med. De hadde flere suksessrike gründerprosjekter bak seg, og hadde lyst å gjøre noe nytt. Ekteparet startet en café med tilhørende butikk, der de blant annet solgte te. De så etterhvert et potensiale i den smakfulle teen de blandet selv, så de valgte å avvikle cafeen og fortsette med den populære tebutikken.

Foto: Teministeriet  

– Vi gleder oss til å lansere masse nytt på messen i august, sier Ole. Jeg gleder meg også til å møte folk på nært hold og holde teskole to ganger om dagen i tre dager.

Her er en liten sniktitt på det Teministeriet skal lære bort på messen:


Slik får du best te på 1-2-3

  1. Riktig temperatur og friskt vann er viktig. Hvit te skal trekke på 70 grader, grønn te på 80 grader, og sort te på 90 grader. Det er bare urtete som skal trekke på 100 grader.
  2. La teen trekke lenge nok slik det står på anvisningene, brygg teen to ganger på de samme bladene. Andre gang er best!
  3. Hvis du drikker te med melk så skal du ikke helle melk i teen men du skal helle teen i melken og helst bruke oppvarmet melk.
Foto: Teministeriet  


Kathryn er oppvokst i Taiwan og bragte med seg sine tradisjoner og blandet dem sammen med de skandinaviske.

– Det er nemlig forskjell på hva de liker å drikke i Frankrike og Tyskland og det vi liker her i Skandinavia forteller Ole. Vi har mest lyst på friske og lette teer med et hint av syrlighet, bær er veldig populært i Skandinavia men ikke i Syd-Europa, sier teentusiasten.

– Vi jobber med å finne frem til smaker som passer den skandinaviske smakspaletten og er opptatt av at de naturlige smakene fra teen skal fremheves.

Tebladene kommer fra hele verden, og Ole og Kathryn prøver ut nye smaker hele tiden.

– Det er egentlig common sense, sier Ole. Vi følger med på trendene og smaker oss frem til de beste blandingene. Vi vil ikke stagnere så vi lager noen eksperimentelle blandinger også.

Fra butikk til fabrikk
I løpet av det siste året har Teministeriet vokst fra å være en liten butikk i Malmø til å bli et større firma som produserer fem ulike merker te fra egen fabrikk. De har også et fantastisk showroom der all te er utstilt sammen med tilbehør som tekanner og glass. De blander alt selv i store maskiner, Kathryn lager all emballasje. Designen er enkel og stilren, akkurat som teen. De er en bedrift i vekst.


Ettersom etterspørselen økte, reiste Ole mer og mer rundt i Skandinavia og solgte te til ulike livstilsbutikker. Nå har de over 200 forhandlere i Norge og Sverige.

– Vi skjønte at markedet nå er modent for et Skandinavisk temerke, forteller Ole.
 
Tekst: Hélène Andersen