Trends & Traditions med Pop-Up messe i Hall C
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Når Oslo Design Fair åpner dørene for niende gang i januar, er det med en spennende ny samarbeidspartner.

Den danske messen Trends & Traditions deltar på Oslo Design Fair for å gi en forsmak på egen messe i København i april med et knippe velrenommerte produsenter som blant andre Fritz Hansen, Objekt, Fogia, Hay, Muuto, Northern, Labofa, Menu, &tradition og Mater som utstillere. Trends & Traditions setter i år fokus på hvordan bransjen skal bli mer miljøbevisste designere og produsenter under temaet Mixed-Used. Under Oslo Design Fair vil de være med å presentere spennende norske og danske produsenter i tillegg til å arrangere talks og samtaler på egen stand.

Vi har de siste årene rettet et større fokus mot interiørarkitekter, arkitekter og prosjektmarkedet og er svært fornøyde med at vi nå kan gjøre et samarbeid med Trends & Traditions. Vi har stor tro på at dette samarbeidet bidrar svært positivt til Oslo Design Fair.

Liv Kindem
Kommersiell direktør og fungerende leder for Oslo Design Fair

Spennende prosjekter på egne arenaer
I tillegg til flere nye utstillere har Oslo Design Fair spennende prosjekter på egne arenaer gjennom utstillinger og workshop. I hall C har designduoen Vera & Kyte tegnet tendensutstillingen. Det ferdige resultatet kan oppleves i to utstillinger, en i januar og en i august. Sistnevnte bygger på grunnlaget fra den første, og alle deler av utstillingen skal selvsagt leve videre etterpå. I samarbeid med kurator Kirsten Visdal og kunstner Andreas Siqueland, har de fylt rommene med objekter og kunst. Sammen har de gått i dybden på spørsmål rundt hvor og hvordan vi ønsker å bo, hvilke ting vi omgir oss med og hvordan vi organiserer hverdagen vår med utgangspunkt i hjemmet. Andreas Siqueland har malt på lerret strukket over alle veggene på utvalgte rom på gården der han bor. Vi gleder oss til å vise dere utstillingen der veggmaleriene flyttes inn i spesialtegnede rom som er identiske med de han har hjemme. Dette er første del i en rekke utstillinger med uante muligheter. Vi tenker at ingenting er umulig, derav tema for messen Impossible/Possible i 2020. 

I hall D fortsetter vi med vårt populære smakstorg der vi i år har med oss matstylist Marianne Pfeffer Gjengedal kjent for sine fantastiske kaker og forfatter bak boken «Kvinnfolk». Hun skal bake, dekorere kaker og dele ut smaksprøver til inspirasjon for besøkende på messen. 

I hall E vil Marte Gulli fra den populære blomsterdekoratøren Tørka blomster (@torka_blomster) lage fantastiske dekorasjoner til glede for publikum hver dag under messen. Marte åpner ny butikk på Grünerløkka i Oslo i januar under navnet Carousel, hvor bærekraft er konseptualisert gjennom at du leier blomsterbuketter med tørkede blomster, og kan levere tilbake eller bytte i ny når du ikke trenger dem lengre. 

Innovative tanker og mulige løsninger
Gjennom temaet Impossible/Possible skal Oslo Design Fair skissere innovative tanker og mulige løsninger i møte med de store omveltningene bransjen vår står overfor. Ulike sider ved temaet skal settes under lupen i relasjon til miljø, varehandel, økende netthandel, betalingsløsninger, lokal butikkdrift, suksesskriterier og endrede forbruksmønster. Alt dette vil være viktige temaer som trekkes inn i vårt faglige program og som skal belyses fra ulike vinkler. 

Velkommen til innovative messedager 22. – 24. januar 2020.