Prisvinnende design fra Tarkett
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Vi ser tilbake på tendensutstillingen i januar med hyggelige nyheter fra vår innovative samarbeidspartner.

Badet fra tendensutstillingen på Oslo Design Fair i januar 2020 med innovative materialer i homogen vinyl fra Tarkett.

Tarketts kolleksjon iQ Surface ble lansert under Milano Design Week i 2019 på Tarketts egen stand under konseptnavnet Formations laget i samarbeid med Note Design Studio. Dere som var på Oslo Design Fair i januar 2020 fikk se deler av denne kolleksjonen på badet og scenen i Tendensutstillingen.

Utstillingen Formations vist under Milano Design Week i 2019, designet i samarbeid med Note Design Studio

iQ Surface brukes som en døråpner mot kreative design- og arkitekturprosjekter, og utvider potensialet til Tarketts mest ikoniske produktfamilie; iQ-kolleksjonene med homogen vinyl. 

Note Design Studio ble invitert til å utvikle denne kolleksjonen i samarbeid med Tarkett med et særlig fokus på fargesammensetning og design. De kom frem til fem fargepaletter som enkelt kan kombineres uansett stil, og et design som tillater montering på nye bruksområder som vegger og møbler. Dette har gjort at også sluttbrukere i private hjem har fått øynene opp for dette fantastiske materialet, som tradisjonelt har blitt mest brukt i offentlige miljøer av det profesjonelle markedet.

Kolleksjonen er nå kronet med utmerkelsen Red Dot Award for enestående designkvalitet. Red Dot Award er en anerkjent og veletablert internasjonal utmerkelse som deles ut hvert år. Med årets tildeling er det tydelig at vinylkolleksjonen iQ Surface baner vei for hvordan man oppfatter og kan bruke det innovative materialet.

IQ Surface gir mange muligheter for ulike designuttrykk, noe som ga Tarkett en prestisjetung designpris.

 IQ-gulvenes varemerke er at de er holdbare og enkle å installere i tillegg til den unike bærekraftige kvaliteten. Samtidig har iQ-gulvene fått internasjonal annerkjennelse for sitt fokus på sirkulær økonomi. Produktet er designet for å gjenvinnes i sin helhet, og inneholder også resirkulert gulvmateriale. Med gjenvinningssystemet ReStart henter Tarkett tilbake kapp og gamle iQ-gulv, og gjenvinner dette til materialer for nye gulv. 

Produktutvikling hos Tarkett handler ikke bare om farger og design. Det handler også om å ha mennesket i fokus. Produktene bidrar nemlig til et godt inneklima og en forbedret komfort på grunn av velutviklete tekniske egenskaper. Ved å utvikle produkter med sirkulær økonomi og bærekraft i fokus, er Tarkett, som en av verdens største produsenter, sitt ansvar for fremtiden meget bevisst.