Planlegger for trygg gjennomføring av Oslo Design Fair i august
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Oslo Design Fair er design- og interiørbransjens viktigste møteplass og har i 36 år bidratt til økt handel mellom produsenter, innkjøpere og butikker. Det tror vi er viktigere enn noen gang.

Oslo Design Fair er design- og interiørbransjens viktigste møteplass og har i 36 år bidratt til økt handel mellom produsenter, innkjøpere og butikker. Det tror vi er viktigere enn noen gang. Derfor har vi besluttet å gjennomføre Oslo Design Fair i august.

Vi gleder oss til å ønske utstillerne og alle våre gjester tilbake til Oslo Design Fair. Samtidig er ingenting viktigere enn folk sin helse. Med 40 000 kvadratmeter har vi mer enn plass nok til å gjennomføre på en måte som ikke bidrar til økt smittespredning, sier Liv Kindem, Kommersiell Direktør i Norges Varemesse. 

Norges Varemesse, som eier Oslo Design Fair, setter helse og smittevern i første rekke. Derfor samarbeider vi med kommuneoverlegen i Lillestrøm for å finne frem til målrettede tiltak som større avstand mellom standene, avstand mellom besøkende, økt fokus på håndhygiene og så videre. Vi kommer til å vurdere ytterligere tiltak og sikre at dette er en trygg plass for både utstillere og besøkende å delta på. 

En litt annerledes messe

Regjeringens forbud mot arrangement for deltagere over 500 personer vil ikke gjelde for Oslo Design Fair ettersom at arrangementet vil bli gjennomført på en litt annerledes måte. Som følge av dette har vi ikke anledning til å arrangere faglig program eller tendensutstilling. Den planlagte utstillingen vil isteden bli satt opp på januar-messen i 2021. Likevel gleder vi oss til å invitere til en ny opplevelse.

Forbudet mot store arrangementer vil ikke gjelde for Oslo Design Fair så lenge vi gjennomfører arrangementet på en litt annerledes og enklere måte; mer tilrettelagt for handel, mindre for inspirasjon og trender. Vi vil holde utstillere og besøkende fortløpende orientert om hva dette vil innebære i praksis og håper på forståelse på at ikke alt er helt avklart klart pr dags dato, sier Kindem

Minst 80 prosent av innkjøperne planlegger å komme! 

Nylig gjennomførte Oslo Design Fair en spørreundersøkelse som viste at 80 prosent av innkjøperne som har deltatt tidligere planlegger å komme på messen i august. Dette understreker hvor viktig arrangementet er for landets gave- og interiørbutikker. 

Dette sier alt om hvor viktig Oslo Design Fair er for å kunne gjøre innkjøp og fylle butikkene med riktige varer slik at handelen til høsten og mot jul kommer godt i gang igjen, sier Kindem, 

36 år med Oslo Design Fair har vist hvor viktig denne møteplassen er for bransjen. Vi ønsker å bidra til å få hjulene i gang igjen, bidra til å gjenskape optimisme og fremtidstro ved å tilrettelegge for at utstillere og innkjøpere kan møtes. Derfor er vi stolte og glade for å kunne åpne dørene i august, sier Kindem.

Norges Varemesse på lag med landets småbedrifter

Norges Varemesse så dagens lys for 100 år siden. I en tid der spanskesyken herjet og den første verdenskrig hadde satt sine spor, var det viktigere enn noen gang å bygge opp og styrke næringslivet i landet. Dette reflekteres i vårt formål som er å tilrettelegge møteplasser for økt handel, kunnskapsdeling og inspirasjon. 

Nå har de økonomiske hjulene stoppet opp og småbedrifter i hele landet rammes hardt. Vi lover å bidra til at landet mange småbedrifter henter seg inn igjen. Samtidig skal vi være lojale til de retningslinjer myndighetene til enhver tid pålegger oss i kampen mot Corona. Hensynet til helse og sikkerhet ligger til grunn for alle de beslutninger vi tar rundt våre arrangement fremover.

Det har aldri vært viktigere at utstillere og innkjøpere kommer sammen. Vi gleder oss til å åpne dørene til en trygg og inspirerende møteplass i august, avslutter Kindem.

Kontakt oss

Vi vil gjerne bli kontaktet av utstillere, gjester, presse og andre som har spørsmål om årets arrangement.

Er du utstiller og har spørsmål? Ta kontakt med:
Aino Kathinka Gjems, Salgssjef Oslo Design Fair, tlf 932 37 566 eller 
Camilla Engell, Salgssjef Oslo Design Fair, tlf 971 44 716

Er du journalist og har spørsmål? Ta kontakt med:
Liv Kindem, Kommersiell Direktør Norges Varemesse, tlf 977 66 000