Oslo Design Fair X Sorgenfri
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Vi presenterer en miniutstilling 14.-20. september i samarbeid med galleri Sorgenfri

Impossible/Possible

14. – 20. september 2020 (10 – 17)

Sorgenfrigaten 16, Oslo

Oslo galleriet Sorgenfri måtte i likhet med alle andre tenke nytt i en krevende tid, og er nå tilbake med et spennende høstprogram der Oslo Design Fair er én av flere samarbeidspartnere.

Store utfordringer skaper også store muligheter.

Det er vanskelig å forestille seg et samfunn som er grunnleggende annerledes enn hvordan vi har det akkurat nå, skrev vi i en pressemelding sent på høsten i 2019. Lite visste vi da at samfunnet skulle endre seg såpass drastisk som det gjorde med Covid-19 pandemien. Nå er temaet vårt mer relevant enn noensinne og vi må tenke nytt mye fortere enn vi først antok. Temaet Impossible/Possible gir oss muligheten til å aktualisere innovative tanker og løsninger i møte med de store omveltningene bransjen vår står overfor. Vi har stor tro på at samarbeid er nøkkelen til å få til noe nytt. Oslo Design Fair ønsker å arrangere debatter, workshops og sosiale sammenkomster i dialog med relevante samarbeidspartnere. Vårt første arrangement er en kuratert utstilling i samarbeid med SORGENFRI der vi samler et knippe av våre utstillere.

— Oslo Design Fair ønsker å fremme norsk design og industri, kunst, håndverk og arkitektur. Siden vi ikke kan gjennomføre messe på vanlig vis denne høsten ønsker vi å finne andre måter å fremme utstillere og samarbeidspartnere på, sier Kathrine Jansen, direktør for Oslo Design Fair.

SORGENFRI er et nytt gallerikonsept for skandinavisk kunst, design og kulturelle uttrykk som jobber med bærekraftige konsepter. Å få bærekraft til å lønne seg er viktig for grunnleggerne, Vaar Bothner og Ingrid Bredholt. De ønsker å skape plass for en ny generasjon kunstnere og kreative folk som gjenspeiler tidsånden og som tar produktene de viser frem og selger på alvor gjennom hele produksjonslinjen. 

Vaar Bothner og Ingrid Bredholt er grunnleggerne bak gallerikonseptet Sorgenfri.

— Kundene skal få en enkel tilgang til produkter med godt design og lang levetid. Videre vil vi gi kunstnere og produsenter muligheten til å møtes på tvers av bransjer og sammen skapespennende produkter, sier Bothner. — Samarbeidet med Oslo Design Fair er ytterst relevant for oss. Vi vil belyse problemer rundt miljø ved å vise frem mangfoldet og kvaliteten som finnes innenfor norsk design og småindustri. Videre finner vi det veldig spennende å bringe gode designprodukter inn i et kunstgalleri, fortsetter hun.

Ingrid Bredholt, som selv har lang erfaring med å designe klær, ønsker at galleriet skal være en motreaksjon på dagens raske mote.

— Vi er stolte av å jobbe med Oslo Design Fair og har troen på at noen av produktene som vi stiller ut er eller vil bli ikoniske og representere det beste innenfor Skandinavisk funksjonalitet og estetikk, avslutter Bredholt.

Utstillingen går av stabelen 14. september og varer i hele 7 dager. Grønn Mat og Dyrket vil stå for maten i samarbeid med SORGENFRI.