Oslo Design Fair er i gang!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
HAPPYTAT – hvordan vil vi egentlig bo? Hva slags omgivelser ønsker du deg idet du tar skrittet ut av din egen bolig?

Enten du går til nærmeste benk for å møte en venn, eller til en park, torg, kafé eller lekeplass, spiller utformingen av disse stedene en rolle i det å skape både spontane og planlagte felleskap.

Oslo Design Fair bygger i år på LÉVA Urban Designs filosofi om å skape steder ut fra menneskers behov og ønsker. Et HAPPYTAT! Gjennom en årrekke har LÉVA samlet data fra tusenvis av innbyggere i Norge, både i byer og tettsteder. Felles for alle, uavhengig av alder, geografi og livssituasjon, er ønsket om flere møteplasser. 

I denne utstillingen utforsker vi utformingen av forskjellige møteplasser. Rommene du ser her er skapt slik at grensene mellom inne og ute hviskes ut, og hele utstillingen er bygget slik at den lett kan demonteres og leve videre i et byrom i etterkant. 

LÉVA har i arbeidet med utstillingen ønsket å se på potensialet i å foredle avfall gjennom design, i samarbeid med Norwegian Trash og Rewo. Utstillingens formgivende vegger består av en sentralt plassert sirkel i gjenbruksplast, mens resten av veggene er laget i restmaterialer fra byggebransjen som ellers ville blitt brent. Trematerialet kommer fra produksjonen til Norges største produsent av massivtre, mens plastmaterialet er 100 prosent plastavfall hentet fra tekstil og elektro i Nederland. 

Kurator for utstillingen gjennom mange år, Kirsten Visdal, har sammen med designer Poppy Lawmann invitert inn 25 unge norske designere til å se nærmere på materialer i lys av gjenbruksprosesser. 

Etter et drøyt år med sosiale restriksjoner, vil vi veldig gjerne møtes, og her har uterommet vært det tryggeste stedet for oss. Vi har omformet hagene våre til funksjonelle og koselige møteplasser for helårsbruk med bålpanner og saueskinn. Strendene, parkene og skogene har vært fulle av mennesker i alle aldre som ønsker å samles. 

Så hva må egentlig til for å skape inkluderende steder og gode møteplasser i fremtiden? Vi tror på bærekraftige løsninger gjennom kreative samarbeid på tvers av ulike fagdisipliner! Og på å tørre stå i det usikre, være fleksible og teste nye løsninger og materialer, selv der vi beveger oss inn i ukjent terreng.  

#oslodesignfair
#happytat
#tendensutstillingen2021

PRESSEBILDER ->
PRODUKTOVERSIKT ->