Gulv for fremtiden
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Designerne til Tarkett jobber kontinuerlig for å utvikle nye, vakre og funksjonelle produkter med et tidløst utseende og moderne egenskaper. Nå kan du se noen av dem på tendensutstillingen på Oslo Design Fair.

Designerne til Tarkett jobber kontinuerlig for å  utvikle nye, vakre og funksjonelle produkter med et tidløst utseende og moderne egenskaper. Nå kan du se noen av dem på tendensutstillingen på Oslo Design Fair.

Enten man pusser opp eller har kjøpt noe nytt og skal gjøre sine første interiørvalg, bør man se produktenes egenskaper opp mot rommets funksjon og estetikk. Økende fokus på miljø og bærekraft har skapt et behov for å omgi seg med materialer som kan gjenbrukes, som er av god kvalitet og som ikke produseres av råvarer som ødelegger naturen og miljøet for neste generasjoner. Tarkett har i lang tid hatt innovasjon og sirkulær tankegang i fokus ved utvikling av produkter. Design er ikke bare trender og farger, design er også formgivning og kvalitet. De vil produsere gulv som er bra for mennesker og miljø ved å tenke bærekraft og sirkulær økonomi helt fra starten og legge til rette for gode og varige løsninger for fremtiden.

Trender kommer og trender går – men hva består?

Vi nordmenn har lenge elsket å omgi oss med hvite og grå nyanser – kanskje som et motsvar til 90-tallets sterke fargebruk. Men nå svinger pendelen tilbake og viser at farger kommer tilbake for fullt, dog i en mer nyansert og eksklusiv variant. Med tydelige assosiasjoner til naturens fargepalett er grønt og blått blitt de nye basefargene, med innslag av røde og rosa toner. Vi vil i større grad gjøre som vi selv vil, og skape identitet gjennom tilhørighet og sette vårt personlige preg på boligen. 

Det beste rådet Tarketts ekseperter kan gi til deg som skal velge nytt gulv, er å tørre å utfordre deg selv litt. Tenk langsiktig, men prøv deg litt frem utenfor de tradisjonelle rammene. Som for eksempel designvinyl på badet fremfor fliser. Eller velg klassisk mønsterparkett fremfor en tradisjonell trestavs eikeparkett. 

Designerne til Tarkett jobber kontinuerlig for å  utvikle nye, vakre og funksjonelle produkter med et tidløst utseende, moderne egenskaper og en sirkulær tankegang. Ved for eksempel å utnytte hele trestammen, utvikle vinylprodukter som reduserer bruken av fossile råvarer og som kan resirkuleres i sin helhet. De samarbeidet med aktører på tvers av ulike bransjer for å finne alternative råvarer til utvikling av gulv, bidra til å redusere avfallsmengden ved å lete etter råvarer blant overskuddsmateriale og ikke minst ta tilbake gamle gulv.

Tarkett + Design

Tarkett har mange store og internasjonale prosjekter i samarbeid med Note Design Studio. Tarkett og Note har sammen satt fokus på produktenes varierte muligheter som for eksempel vinylens sirkulære egenskaper. Ved å bruke vinylmaterialet på utradisjonelle måter, og på andre flater enn bare gulv, har de klart å skape en interesse rundt vinylen både i interiørprosjekter, media og private hjem. Det samme gjelder for tepper. Vi tilbringer stadig mer tid innendørs. Med dagens produksjonsteknologi og materialutvikling har Tarkett designet tepper som bidrar til å forbedre inneklimaet ved å holde på støvet, fremfor at det virvler rundt i rommet. 

Og det er nettopp denne miksen; vår egen sammensatte versjon av hjemmet som blir viktig i tiden fremover. I tillegg er det som nevnt innledningsvis mange som i større grad vil ta valg basert på preferanser omkring miljø og bærekraft, og som velger produkter som er sertifiserte etter de kriterier man ønsker å assosiere seg med.