Gjenbruk av norske designklassikere er sirkulær økonomi i praksis.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Blomqvist Nettauksjon gjør kunst og design tilgjengelig for alle gjennom sine auksjoner på nett.

De stiller nå ut på Oslo Design Fair for tredje gang med unike objekter som senere skal auksjoneres bort under Unika Auction. Vi har tatt en prat med kommersiell leder, Maria Sun Hansen.

Hvorfor har Blomqvist Nettauksjon valgt å stille ut på Oslo Design Fair?
— Dette er en veldig fin arena for oss der vi kan vise frem noen av de unike objektene Blomqvist Nettauksjon selger. Vi har fokus på varighet, kvalitet og gjenbruk i tillegg til at vi bringer den norske kulturarven videre. Temaet Rethink med fokus på miljø og bærekraft passer spesielt godt for oss i år. Vi opplever nemlig at etterspørselen etter gjenbruk og klassiske designobjekter er økende på grunn av det grønne skiftet, men også fordi vi tilbyr høy kvalitet og unike ting ingen andre selger. Ved å handle på Blomqvist Nettauksjon bidrar man til en bærekraftig handel, og forlenger levetiden til et møbel eller et kunstverk.

Hva er dere spesielt fornøyd med på messen?
— Oslo Design Fair er en viktig møteplass innenfor bransjen, og vi i Blomqvist ønsker å delta på design- og interiørarenaen. Det er også et fint sted for å møte helt  nye og mer etablerte kunder.

Har dere noen tips til endringer i tiden fremover?
— Smart gjenbruk bør være en del av tankesettet når man skal velge noe nytt til seg selv eller huset. Hos Blomqvist Nettauksjon er alle objekter vurdert av en ekspert, så alle kjøp er derfor trygge. Stadig flere ser verdien av godt håndverk og høy kvalitet med hensyn til materialbruk. De unge er spesielt interessert i dette nå, men vi ser tendensen også blant de eldre.

I år viser Blomqvist Nettauksjon frem noen av de unike designobjektene som skal på årets Unika Auction i forbindelse med Designers Saturday i september:


Kristine Five Melværs vase i nydelige farger
Vasen er en unik prototype munnblåst på Magnor Glassverk i 2013. Prototypen var en del av forarbeidet til Seasons-serien som ble satt i produksjon hos Magnor samme år. Melvær har lansert syv produktserier sammen med Magnor Glassverk fra 2013 til 2017, blant andre Dew, Seasons og Multi.


Peter Opsviks funksjonelle og lekne bord «Nomadi »
Dette er en videreføring av «Family on the wall»-konseptet fra 1996. Bordet har den geniale funksjonen at det kan tas fra hverandre og gjøres om til veggkunst og er derfor et svært plassbesparende møbel. Bordet ble vist på utstillingen Inspired Design ved Kunstindustrimuseet i Oslo i 2001, og på «Nomadi», en utstilling og musikalsk opptreden ved Studio Q og Salone Satelite i Milano samme år.


Jomi Evers skulpturelle vaser «Elements» i benporselen
Vasene er prototyper og har aldri vært i produksjon. Formene er støpt i porselen med uglasert overflate for å understreke følelsen av materialet, innsiden er derimot belagt med klar epoxy for å holde på væsken. Prosjektet ble utviklet til Ventura-utstillingen i 2014 ved London Design-festival. Vasene har fått gode omtaler, blant annet i boken VASES utgitt av Thames & Hudson.