Designer Kristina Dam blir en del av Broste Copenhagen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Broste Copenhagen kjøper opp Kristina Dam Studio og ansetter den anerkjente grunnleggeren som merke- og designdirektør.

— Vi har utrolig mange ideer, som jeg gleder meg til å implementere sammen med Broste Copenhagen, sier Kristina Dam, som gleder seg over at Broste Copenhagen satser mer på møbler i tiden fremover.

Som merke- og designdirektør for både Broste Copenhagen og Kristina Dam Studio, er det Dams oppgave å videreføre og foredle design-DNA’et for begge merkevarene.

Broste Copenhagen er i en transformasjonsprosess, fra lysgrossist til internasjonalt interiørhus og styrker denne posisjonen ytterligere med Dam på laget. Hun er opptatt av produktets form i seg selv og at produktene skal være vakre og interessante. Hun ønsker å sammensmelte kunst og interiørdesign, noe man tydelig kan se i hennes kompromissløse strek som har fått mye positiv oppmerksomhet.

Mange av produktene skal ha et skulpturelt touch som gjør at de i tillegg til deres funksjon også skal kunne betraktes som skulpturer.

Broste Copenhagen er eid av den norske familien Hillestad fra Tovdal i Åmli Kommune. De eier 54,9% av Broste Copenhagen gjennom sitt firma Hillestad Feriesenter Fosslaug AS. Direktør Kim Larsen i Danmark eier de resterende 45,1% av Broste Copenhagen. Gunnar Hillestad blir styreleder i Broste Copenhagen og Kristina Dam Studio.

— Vi gleder oss til å stille ut vårens kolleksjon (SS20) fra Broste Copenhagen på Oslo Design Fair i januar. Datterselskapet vårt, Kristina Dam Studio vil stille ut i en egen avdeling på vår stand på hele 130 m2, sier Gunnar Hillestad.

— Messen på Lillestrøm er den viktigste markedsplassen for oss i Norge. Der møter vi de fleste av våre kunder, og vi får presentert nyheter på en god måte, avslutter Hillestad.