Tendensutstilling blir til bærekraftige boenheter

Når Oslo Design Fair arrangeres 28.–30. august står gjenbruk på agendaen. Etter messen skal nemlig modulene fra tendensutstillingen få nytt liv som hytter!
Kjøp billett her

Prosjektet er utviklet i samarbeid med arkitektkontoret Vardehaugen og Aslak Haanshuus Arkitekter, og er en direkte respons på messetemaet Rethink.
– Ideen om å få utstillingen til å vare i 50, kanskje 100 år, er et bærekraftig perspektiv og i tråd med utstillingens grunnkonsept. Løsningen ble ikke bare form og stil, men et prosjekt med holdninger og innhold, sier Håkon Matre Aasarød, grunnlegger av Vardehaugen arkitektkontor.

Fra Lillestrøm til Træna og Sverige
Modulene er bygget i massivtre fra Massivtre AS, et miljøvennlig, fleksibelt og robust materiale. Når messen er over skal fem av utstillingsmodulene fraktes til Træna i Nordland, og bli starten på et splitter nytt utbyggingsområde. Trygve Sunde Kolderup, friluftentusiast og redaktør for Fjell og Vidde, er blant de involverte i prosjektet.
– Sammen med Moa Björnson, utviklingssjef i Træna kommune, har vi jobbet en stund med å se på muligheten for å realisere et hotell på Træna. Byggene fra Oslo Design Fair er forhåpentligvis startskuddet på dette, sier Trygve Sunde Kolderup.
De resterende modulene skal fraktes til Sverige og virkeliggjøre hyttedrømmen til Anne Marit Lunde og Frode Vågen utenfor Säffle i Värmland.
– For oss er det essensielt å bygge så miljøvennlig som mulig i alle ledd med tanke på materialbruk, tekniske løsninger, monteringstid og hvordan hytta forholder seg til omgivelsene rundt. At materialet fra utstillingen gjenbrukes i hytta vår er en ekstra stor bonus, sier arkitekt og kurator Anne Marit Lunde.

 

Spektakulært! Forventet utsikt fra utstillingsmodulenes nye liv på Træna.


Til glede for flere
Tendensutstillingen er et godt eksempel på hvordan samarbeider på tvers av bransjer og nettverk gir innovative løsninger som på sikt kommer flere til gode – inkludert miljøet, ifølge Cathrine Eriksson, leder for Oslo Design Fair.

– Vi er utrolig glad for å ha fått til dette fantastiske samarbeidsprosjektet, som illustrerer hvordan sirkulærøkonomi fungerer i praksis. Vi får en flott utstilling, som fortsetter å leve til nytte for andre etter at messen er over. Det er Rethink i praksis.

Velkommen til nytenkende messedager 28.-30. august!

Illustrasjon: Vardehaugen

Share this: