Stylistenes atelier

Vi kan garantere plenty av inspirasjon når tre av Skandinavias fremste stylister innreder hvert sitt atelier på vårens Oslo Design Fair.

På vårens messe fylles glassgaten opp av spennende ideer og impulser når norske Per Olav Sølvberg, svenske Tina Hellberg og danske Gitte Kjær innreder hvert sitt atelier for å gi et innblikk i sine egne kreative arbeidsprosesser. Per Olav vil i tillegg holde fire eksklusive workshops i løpet av messedagene med utgangspunkt i temaet han har valgt, nemlig møtet mellom land og by.

– Jeg henter inspirasjon i spenningsfeltet mellom naturen og det urbane livet. Fargene fra naturen definerer meg, og jeg bruker naturens palett og råskap i stylingen min. Jeg prøver å lage moderne interiører med utgangspunkt i følelsen jeg får når jeg er i naturen.

Personlig signatur
Tina Hellberg er fast bidragsyter til svenske Elle Decoration og samarbeider ellers med alt fra butikker og gallerier til private kunder. Hun har valgt myk minimalisme som tema for sitt atelier, et tema hun ser på som en oppsummering av sitt eget uttrykk som stylist. Som en del av messens faglige program skal Tina også holde foredrag om hvordan hun jobber, og en viktig del av arbeidet går ut på å hente frem kunder og klienters personlige stil.

– Personlig stil er en viktig ting i dag, men hva betyr det egentlig? Det handler om å stille seg spørsmålet og forsøke å trenge litt dypere inn i seg selv. Se på farger og former og følg det som berører. Let frem fargekombinasjoner som får hjertet til å synge og ikke vær redd for å bruke dem, råder Tina.

Konsept- og interiørstylist Gitte Kjær er fast bidragsyter til danske Rum og samarbeider med en rekke profilerte kunder, deriblant Montana, +Halle og Howe. Hennes atelier blir en kollasj av inspirasjonskildene hun benytter seg av i hverdagen.

– Inspirasjon kommer fra flere steder, fra storbyer, musikkvideoer, mote, magasiner, Instagram, bøker, mennesker med et spesielt talent … Atelieret mitt vil nok vise at jeg er en liten håndverker og at jeg er glad i den skeive, ukorrekte og organiske stilen.

Tror på trygghet for 2017
Alle tre stylistene har tro på det enkle, trygge og naturlige som tendenser for 2017.

– Jeg tror vi er i ferd med å få nok av maksimalismen og alt det innebærer av velur, messing og mørke, intense farger på veggene. Stilen blir enklere og renere med vekt på gode, luksuriøse materialer og et uforutsigbart formspråk, sier Gitte.

Tina trekker også frem enkelhet som et nøkkelord for året som ligger foran.

– Vi ønsker å rydde opp og skape rom rundt oss samtidig som gjenstandene vi er glade i skal få plass. Jeg tror på mykhet, tekstiler og draperinger, men på en enkel måte; former og geometri, mystikk og mørke farger. I mørket blir også lyset viktig, sier Tina.

Per Olav er ikke i tvil om at hendelser i samfunnet vil ha stor innflytelse på hvordan vi velger å innrede hjemmene våre fremover.

– Jeg tror vi vil se en reaksjon på at verden er så merkelig for tiden. Vi vil ha nærhet og trygghet. Hjemmene våre blir trygge huler som vi kan ta og føle på, sier Per Olav.

Tekst Linn Carin Dirdal  Foto Per Olav Sølvberg, Magnus Anesund, Brian Buchard

Share this: