Oslo Design Fair inviterer til nytenkning

Hvordan blir vi bedre forbrukere for fremtiden, og hva kan interiør- og designbransjen gjøre for å legge til rette? Temaet for Oslo Design Fair 28.–30. august er Rethink.

Når verdens befolkning øker uten at jorden vokser i takt krever det at vi tenker nytt, også innenfor interiør og design. Men hva betyr det grønne skiftet for bransjen? Hvordan skal designere og produsenter sørge for at dagens avfall blir til fremtidens råmaterialer, og hvilket ansvar har vi som konsumenter?
Kjøp billett her


Tema: Rethink

Miljø og bærekraft står på dagsordenen, det må vi som Norges største design- og interiørmesse ta innover oss. Sirkulærøkonomi dukker hyppig opp som en bærekraftig handelsmodell, mens fremtidens forbrukere krever endring – 16-år gamle Greta Thunberg har fått med seg en hel verden av unge på skolestreiker for klimaet.
Vi ser paradokset i at en innkjøpsmesse, som bidrar til både produksjon og forbruk, setter søkelyset på miljø. Samtidig er dette stedet hvor vi som bransje kan tenke nytt og skape en bærekraftig endring innenfra, sammen.


Tendens: Resirkulert

Årets tendensutstilling har fokus på varighet og gjenbruk. Vardehaugen og Aslak Haanshuus Arkitekter har designet utstillingsmoduler konstruert som store rom i massivt tre, som skal demonteres og gjenbrukes i nye omgivelser når messen er over.
Det faglige programmet består av aktører fra interiør- og designbransjen som arbeider målrettet med bærekraft. Emma Olbers vil fortelle hvordan hun jobber med å designe produkter som er til det beste for både forbruker og klode, mens Orkla gir et innblikk i historien bak rengjøringsserien Klar, produsert av fornybar energi fra vindmøller. Og hvordan følger de store selskapene opp lovnader om bærekraft? Vi spør Ikea om nettopp det.

Trend: Moderne tradisjon
Messens utstillinger og tendensområder speiler samtidens fokus på varighet, gjenbruk og nytenkning, hvor furu møter fremtid og tradisjon blandes med moderne estetikk. Fargene er tidløse, forankret i nude, brente jordfarger og lyst treverk, med innslag av rødt som symbol for både fare og lidenskap.

Vi gleder oss til å invitere til spennende, motiverende og viktige samtaler, hvor vi vurderer, revurderer og tenker nytt sammen.

Velkommen til inspirerende og innholdsrike dager 28.–30. august 2019!
Kjøp billett her

 

Foto: Ragnar Omarsson  Styling: Kirsten Visdal og Per Olav Sølvberg

Share this: