Oslo Design Fair er i gang!

Pressemelding 29. august 2018

I dag åpner Norges viktigste møteplass for design- og interiørbransjen. Og for første gang i historien er også publikum invitert!

Når Norges største innkjøpsmesse går av stabelen 29. august–1. september på Lillestrøm er det duket for fire dager med nye lanseringer, inspirerende utstillinger og faglig påfyll. Lørdag 1. september inviteres også alle design- og interiørinteresserte til det som hittil har vært et lukket arrangement for bransjen.

– Vi gleder oss til å kunne invitere flere til å oppleve alt det spennende vi har å by på i høst. Besøkende kan forvente masse inspirasjon gjennom flotte utstillinger og et spennende faglig program, samtidig som de får en unik mulighet til å se og kjenne på høstens nyheter før de kommer i butikk, sier Cathrine Eriksson, leder for Oslo Design Fair.


Tema: M
oment

Temaet for høstens messe er Moment. På engelsk betyr moment et øyeblikk i tid. På norsk, et viktig øyeblikk. Tiden vi lever i preges av store sosiale og digitale omveltninger, noe som også påvirker design og interiør. Dette er utgangspunktet for messens faglige program, hvor fagpersoner som Residence-redaktør Hanna Nova Beatrice, Snøhettas Martin Gran og David Thulstrup, materialmesteren bak nye Nomas interiør, belyser temaet gjennom sine arbeider.

Trend: Nye former, trygge materialer
Messens faste tendensutstilling er kuratert av stylist Kirsten Visdal, og oppsummerer interiørtendensene for 2019. Inspirert av japanske tradisjoner er utstillingen forankret i materialitet. Flettverk og ubehandlet furu møter glass og metaller, mens objekter i krysningen mellom bruk og kunst gir omgivelsene særpreg. Sobre farger i gylne toner preger paletten, og fremstår som en rolig motvekt til alle impulsene vi mottar ellers i hverdagen.

Utstillingen Norwegian Presence vises også for første gang i Norge på Lillestrøm. Det norske bidraget til vårens designuke i Milano speiler det ypperste av norsk design og kunsthåndverk, og indikerer hvilke former og materialer som preger design og interiør i tiden fremover.

Nye utstillere og verdenslanseringer
En rekke nye utstillere tar også turen til messen i høst, deriblant store møbelprodusenter som Hay, &Tradition, Fredericia, Juul, Eilersen og Normann Copenhagen. Det er i tillegg duket for verdenslansering når den norske designerduoen Anderssen & Voll innreder messekafeen, som de også har tegnet, med splitter nye produkter for japanske Ariake og Nedre Foss.

– Vi har jobbet målrettet med å bygge opp messen som landets fremste innenfor design og interiør. Vi er derfor utrolig glade for at profilerte møbelprodusenter og noen av Norges fremste designere ser på Oslo Design Fair som en spennende arena å vise seg frem på, sier Grete Sivertsen, kreativ leder for Oslo Design Fair.

Mye å glede seg til, med andre ord. Velkommen til inspirerende og innholdsrike messedager!

 

Fotokreditering:
Tendens:
Kurator Kirsten Visdal
Design Kristine Bjaadal
Foto Inger Marie Grini / Oslo Design Fair

Kafé:
Kurator og design Anderssen &Voll
Foto Inger Marie Grini / Oslo Design Fair

Norwegian Presence:
Design Sara Polmar
Foto Inger Marie Grini / Oslo Design Fair

Share this: