Interiør med identitet

Stylist Annaleena er opptatt av å skape en tydelig signatur i sine arbeider, og kommer til messen for å vise hvordan hun jobber med identitet i innredning.

Stockholm-baserte Annaleena Leino er en ettertraktet stylist og designer, med alt fra magasiner og hoteller til eiendoms- og reklamebyråer på kundelisten. Hun er opptatt av å delta i alle aspekter av et prosjekt for å sikre et tydelig og helhetlig uttrykk.

– Prosjektene er alltid et samarbeid med oppdragsgiver, det må jeg ta hensyn til. Men så forsøker jeg å utføre oppgaven på min måte. Oppdragsgivere kontakter jo meg for at jeg skal tilføre min stil, sier Annaleena på telefon fra Stockholm.
I januar tar hun turen til Lillestrøm for å fortelle om arbeidet sitt, som en del av messens faglige program. I tillegg skal hun skape en parallell visuell opplevelse i glassgaten, hvor hun innreder et lite rom med sjel og identitet.
– Jeg forsøker å holde meg til maks tre eller fire farger, skape en rolig base. Jeg elsker Jotuns kalkfarger hvor man får en rolig base med struktur på veggene. Jeg ønsker også ofte at treslaget i møblene er det samme i et rom. Slik skaper man paralleller som hører sammen. På den måten tror jeg man tydelig kan skape identitet og harmoni.

Harmonisk, tidløst og varig
Annaleena beskriver sin egen estetiske identitet som feminin, minimalistisk, kunstnerisk og tidløs, med harmoni og balanse som viktige byggesteiner. Etter mange års erfaring kartlegger hun raskt hva som trengs i et rom ut ifra hvilken følelse og stemning hun ønsker å gjenskape, en prosess hun beskriver som et garnnøste.

Annaleena Leinos hjem i Ekerö i Sverige er et godt eksempel på stylistens og designerens forkjærlighet for rolige interiører forankret i harmoni og tidløshet.

– Jeg begynner å strikke og så fortsetter jeg bare, det blir som en tråd jeg holder i. Når jeg kjenner at harmonien er på plass er det ferdig. Jeg er veldig lydhør for harmoni. Det må sitte før jeg gir meg.

En viktig del av Annaleenas arbeidshverdag er å lete frem rekvisitter til ulike oppdrag. Finner hun ikke det hun er på jakt etter, tegner hun det selv. Resultatet har blitt en egen nettbutikk, hvor man kan kjøpe alt fra store, geometriske kleshengere, kunstfotografier eller større møbler, alt produsert lokalt. Viktigheten av det varige og kortreiste er en tendens som gjør messetemaet Identitet særlig aktuelt akkurat nå, ifølge stylisten.

– Vi går mot en innredning som er mer langsiktig, da er det viktig å skape en identitet i et hjem. Hvis du setter sammen for mye forskjellig mister du fort identiteten.

Opplev Annaleenas utstilling i glassgaten på vårens Oslo Design Fair og hør henne prate om interiør og identitet onsdag 24. januar kl. 12:45 i hall C. Fullstendig faglig program finner du her.

 BILLETTER TIL OSLO DESIGN FAIR 

Tekst Linn Carin Dirdal  Foto Kristofer Johnsson og Annaleena Leino

Share this: