Designkonkurranse

Heymat og Oslo Design Fair inviterer til designkonkurranse! Tre finalister stilles ut på messen i august og vinneren kåres gjennom avstemming blant messedeltakerne. Premien er 35 000 kroner og vinnermatten tas inn i Heymats kolleksjon.

Oslo Design Fair er Norges største innkjøpsmesse og viktigste møteplass for design- og interiørbransjen. Messen har vært under utvikling den siste tiden, og har med spisset norsk profil som ambisjon å skape en messe av internasjonal kvalitet og være en arena for inspirasjon, handel og norsk skaperkraft.

– Vi heier på norske designere og produsenter og synes derfor det er veldig fint å kunne bidra til å koble designere med en fersk produsent og utstiller som satser på kvalitet og design. Vi arrangerte en tilsvarende konkurranse med Røros Tweed til messen i januar og fikk inn mange gode bidrag, sier kreativ direktør for messen Grete Sivertsen.

Heymat produserer matter med industrikvalitet og lekker design. Selskapet ble stiftet i 2015 og bygger videre på en familiebedrift med lang erfaring fra vask og utleie av matter til næringsliv og industri. Gjennom 50 år med vaskeridrift har daglig leder Sonja Djønne og hennes ansatte lært hvilke matter som bidrar til å holde hjemmet ditt renere.

Design er et bærende element i utviklingen av Heymat, og første kolleksjon ble til i samarbeid med Kristine Five Melvær. Hennes målsetting var å lage matter det var godt å komme hjem til. Høsten 2017 lanseres en ny kolleksjon, denne gangen med design av Caroline Olsson. Deler av denne kolleksjonen skal stilles ut på utstillingen «Norway Designs NÅ vol 4» høsten 2017.

Designkonkurransens oppdrag er å tolke oppgaven «Lekende lett».
Heymat ønsker din hjelp til å utvikle en matte spesielt tilpasset barnefamilien. Mattens kvaliteter egner seg meget godt til barnerom, men uttrykket bør også kunne passe inn i barnefamiliens inngangsparti.

Spesifikasjoner
Størrelse 85 x 150 cm
Designet må kunne forskyves/beskjæres 2–3 cm uten å miste sitt uttrykk
Fargene må være ihht Heymats 30 standardfarger (på store flater) og 60 tilleggsfarger (som kontrastfarge og på mindre felt).

Link for fargespesifikasjoner →

Skisse sendes i PDF-format til sonja@heymat.no innen 15. juni 2017. Sett «Designkonkurranse» som emne på e-posten og husk å oppgi dine kontaktopplysninger.

Juryen består av:
Sonja Djønne, daglig leder Heymat
Grete Sivertsen, kreativ direktør Oslo Design Fair
Runa Boman, daglig leder Norway Designs
Kristine Five Melvær, designer Kristine Five Melvær

Share this: