Anderssen & Voll skaper nye smaksopplevelser på Oslo Design Fair

Norden møter Asia når de norske stjernedesignerne Anderssen & Voll tegner kafeen på Oslo Design Fair, med møbler fra japanske Ariake og mat fra Happolati. Verdenslanseringer blir det også!

Når Oslo Design Fair åpner i august, blir kafeen i hall C en spektakulær designopplevelse for alle sanser. Det er nemlig et av Norges fremste designstudioer, Anderssen & Voll, som tegner kafeen, innredet med møbler fra den nye japanske utstilleren Ariake, svenske Wästberg og Nedre Foss, Anderssen & Volls egen merkevare.

For å underbygge det internasjonale samarbeidet, serveres maten av Happolati. Inspirert av det beste fra det nordiske og det asiatiske kjøkkenet, byr restauranten på velsmakende retter basert på sesongens råvarer.

– Ariake er en slags fusjon av nordisk og japansk. Happolati er bygget opp rundt det samme, derfor har vi fått dem til å servere maten i kafeen. Du spiser på en måte konseptet du ser på, sier Torbjørn Anderssen (til høyre i bildet).


Verdenslanseringer på Oslo Design Fair

Sammen med Espen Voll grunnla Torbjørn det prisbelønte designstudioet Anderssen & Voll i 2009. Med seks ansatte er de i dag et av Nordens største kontorer dedikert til møbeldesign. De har gjort flere restaurantinteriører, for blant annet Nedre Foss Gård og nevnte Happolati, og de har i flere år jobbet tett med Muuto i utviklingen av den danske produsentens merkevare. På Oslo Design Fair planlegger de også lansering av flere nye produkter.

– Vi liker jo å verdenslansere på Lillestrøm. Det har vi gjort i mange år med Røros Tweed, og nå satser vi også på å lansere et produkt for Ariake til messa samt noe for Nedre Foss. Vi gleder oss veldig, sier Torbjørn.

Første gang i Norge
Den japanske møbelprodusenten Ariake lanserte sin første kolleksjon utenfor Asia på designuken i Stockholm i vinter. Gabriel Tan, Ariakes kreative leder, hadde i forkant invitert designere fra ulike steder i verden til Japan for å utvikle kolleksjonen i en felles workshop, blant dem Anderssen & Voll og Norm Architects. Den Singapore-baserte designeren har selv også tegnet flere møbler for Ariake.

– Selv om jeg er kreativ leder for Ariake vet ikke jeg om folk har ulik smak i Danmark eller Sverige. I Asia ser vi på Europa og Skandinavia som ett marked. Det er et veldig stereotypisk utgangspunkt, derfor ville jeg invitere designere fra forskjellige land inn i prosjektet, som kunne komme med innspill på hva som fungerer for deres marked. Målet var å skape møbler med en følelsen av Japan, men som likevel ikke oppleves fremmede – møbler som du vil kjøpe og bruke, sier Gabriel på telefon fra Singapore.

På Oslo Design Fair vises Ariakes enkle, forseggjorte møbelserien for første gang i Norge.

– Jeg håper kolleksjonen blir mottatt på samme gode måte som den ble i Sverige, avslutter Gabriel.

Opplev Ariakes nye kolleksjon og Anderssen & Volls kafé i hall C på Oslo Design Fair 29. august–1. september. Du kan også høre Anderssen & Voll og Gabriel Tan fra Ariake prate om arbeidene sine, som en del av messens faglige program.

Foto: Inger Marie Grini og Ariake  Tekst: Linn Carin Dirdal

Share this: